Workshops

We delen onze kennis graag. Wil je een workshop boeken, neem dan contact met ons op.

Trends in softwareontwikkeling en onderhoud

In deze workshop geven we een overzicht van de trends in softwareontwikkeling en onderhoud. We gaan in op web frameworks, containers, DevOps, Test Driven Development (TDD) en Continous Integration (CI), open source, gedistribueerde systemen, omgaan met meerdere programmeertalen, High Availability (HA), Site Reliability Engineering (SRE), microservices, infrastructure as code, Agile en user-centered design. Voor deelname aan deze workshop is geen voorkennis vereist, al komt (basis)kennis van softwareontwikkeling wel van pas.

TDD
CI
HA
Containers
User-centered design
Agile
access_time 1 dagdeel

Web frameworks

We geven een overzicht van verschillende open source hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om snel webapplicaties te ontwikkelen en richten ons daarbij met name op web frameworks. We gebruiken vooral Django maar behandelen ook hoe dezelfde methodieken terugkomen in andere frameworks.

Django
Elixir
Ruby on Rails
.NET core
access_time 2 dagdelen

DevOps

Dit is een introductiecursus over hoe softwareontwikkeling, beheer en onderhoud met behulp van open source hulpmiddelen beter geïntegreerd kunnen worden. Wij richten ons met name op continuous integration (CI), containers, container-orchestratie en monitoring.

Kubernetes
Docker
Jenkins
access_time 3 dagdelen

Softwarekwaliteit

In deze workshop krijg je praktische tips over hoe je kwaliteit van software zo goed mogelijk kunt bewaken. Onderwerpen die aan bod komen zijn: clean code, Test Driven Development (TDD) versiebeheer, code review, pair programming, geautomatiseerd testen, design patterns en continuous integration (CI).

TDD
Git
Sonarqube
Gitlab
Jenkins
access_time 2 dagdelen

Architectuur

In de workshop Architectuur geven wij een overzicht van hoogwaardige open source componenten die gebruikt kunnen worden in een moderne softwarearchitectuur. We besteden onder andere aandacht aan Service Oriented Architectures (SOA), container-orchestratie, data-pipelines, queueing en RPC. Ook besteden we aandacht aan de integratie met legacy systemen.

gRPC
Kubernetes
Kafka
RabbitMQ
ELK-stack
access_time 2 dagdelen

User-centered design

Hoe kun je de principes van user-centered design op een praktische manier toepassen in een softwareproject? We lichten de methodiek toe, maar besteden met name aandacht aan de toepassing van de methodiek in de praktijk.

Agile
IDEO design kit
Sketch
access_time 2 dagdelen

Beveiliging

In deze introductiecursus komt de beveiliging van zowel software als infrastructuur met behulp van open source hulpmiddelen aan de orde. Aan de hand van best practices< laten we zien hoe beveiliging op een praktische manier ingericht kan worden in het ontwikkel- en beheerproces.

Logstash
Docker
Modsecurity
Sonarqube
GRR
OSQuery
access_time 2 dagdelen

Data science

Dit is een introductiecursus data sience voor softwareontwikkelaars. We geven een overzicht van het veld (supervised learning, clustering, text mining en deep learning) en gaan vervolgens met behulp van open source hulpmiddelen praktisch aan de slag. We besteden aandacht aan de onderliggende wiskundige principes en behandelen uitgebreid het testen en valideren van getrainde modellen.

Numpy
Scipy
scikit-learn
Tensorflow
access_time 3 dagdelen